Vanredno i u Požegi

12. Januar 2019
Vanredno i u Požegi

Štab za vanredne situacije opštine Požega proglasio je vanrednu situacija na celoj teritoriji, a sve raspoložive mašine su angažovane kako bi se što pre izvršilo čišćenje snega i uklanjanje posledica obilnih snežnih padavina koje su zahvatile ovu opštinu, i to najpre u mestima koja se nalaze na severu opštine, odnosno u brdskim krajevima a zatim i u svim ostalim.

Pacijentima u udaljenim i zavejanim mestima kojima bude trebala medicinska pomoć mogu se obratiti nadležnim službama koje će u saradnji sa svim ostalim pravovremeno reagovati i doći do njih. Predstavnici lokalne samouprave su na terenu i utvrđuju stvarnu situaciju.

Kako je nemoguće sve očistiti u jednom danu, stanovnici svih delova se mole za strpljenje. Takođe je postignuta dobra komunikacija sa komunalnim preduzećem koje će angažovati sve raspoložive resurse kako bi gradsku zonu što pre očistili od snega.
Iz ove lokalne samouprave podsećaju građane na njihovu obavezu da očiste sneg ispred svojih domova i lokala i apeluju da posle prolaska mašine koja čisti put, sneg koji očiste ne bacaju nazad na ulicu već da ga odlože na manje gomile koje će biti uklonjene.