Varaklići pomogli bolnicu u Prijepolju

16. Septembar 2017
Varaklići pomogli bolnicu u Prijepolju

Više puta iskazanu društvenu odgovornost kompanija “MDG” koja u Prijepolju zapošljava više od sto visokoobrazovanih radnika, potvrdila je donacijom kompjuterske opreme vredne 15 hiljada evra za Opštu bolnicu u Prijepolju.

Kanadska kompanija “MDG” koja uspešno posluje u gradu na Limu vlasnika Gorana Varaklića donirala je Opštoj bolnici 22 računa sa štampačima i serverom neophodnim za rad.

Ova donacija omogućiće zdravstvenoj ustanovi pristup IZIS- u jedinstvenom zdravstvenom sistemu Srbije što će u mnogome olakšati rad zdravstvenim radnicima.

U ime vlasnika kompanije donaciju je uručio direktor Željko Dučić koji je kazao da je donacija realizovana zahvaljujući želji porodice Varaklić da pomogne Bolnici.

Direktor Opšte bolnice je ukazao da im je najneophodnija informaciona oprema, tako da smo im to i donarila. Nadamo se da će ovo koristiti svima – istako je Dučić.

Direktor Opšte bolnice u Prijepolju Zoran Drobnjak zahvalio se donatoru i istakao da će korist od nje imati pacijenti i zaposleni.

Svrha tehnologije je da koristi čoveku pa će nam ova oprema u velikoj meri olakšati rad. Lekar će mnogo lakše biti dostupan pacijentu i pacijent lekaru sa svim dijagnozama i istorijama bolesti pohranjenim u elektronskom dosijeu- istakao je Drobnjak.

Kompanija MDG osnovana je 1991 godine i bavi se proizvodnjom, prodajom i distribucijom personalnih računara i drugih proizvoda iz sfere elektronike, aparata i nameštaja. U Prijepolju posluje od 2015 godine gde zapošljava isključivo visokoobrazovan stručni kadar.