Vaskršnji praznici u renoviranoj kući

Autor: uzice.rs
23. April 2022
Vaskršnji praznici u renoviranoj kući

Posle povratka u renoviranu kuću u kojoj se desio požar na Božić ove godine, porodica Stojić iz Sevojna Vaskrs će proslaviti u renoviranoj kući, gde je pre par dana posetila Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević sa saradnicima.

“Dva najveća hrišćanska praznika Božić i Vaskrs za porodicu Stojić sigurno će biti praznici koje će osim kao vernici obeležavati i pamtiti čitavog života, zbog događaja koji su ih obeležili. Na Božić im je izgorela kuća, a evo uoči vaskršnjih praznika mogu da osete istinsku radost jer su ponovo u svom domu, koji je zahvaljujući podršci koja je stizala sa svih strana obnovljen u veoma kratkom roku, istakla je gradonačelnica.

Uz podsećanje da je Grad pored finansijske pomoći obezbedio i deo neophodnog materijala, gradonačelnica je izrazila veliku zahvalnost Ivanu Divljakoviću i ostalim ljudima dobre volje i velikog srca, koji su brzo pritekli u pomoć i učestvovali u sanaciji kuće.

“Užičani i Sevojničani još jednom su pokazali ogromnu humanost i solidarnost, na čemu im se ovom prilikom još jednom zahvaljujem”.

Zahvalnost Gradu i gradonačelnici ali i svim firmama i pojedincima koji su pomogli izrazio je i privrednik Ivan Divljaković, koji je prvi na Božić došao u ovu kuću i pokrenuo akciju njene rekonstrukcije.

“Urađeno je sve sem zidanja, podovi, stolarija, instalacije jer je bukvalno sve izgorelo. Čak su i zidovi pukli. Ipak veoma sam srećan i zadovoljan jer mnogo se ljudi prijavilo i pomoglo. Najbitnije da je kuća završena i da su deca srećna”.

Suze radosnice nije skrivala ni Marija Stojić, koja je na sreću te noći bila budna i na vreme je sa svoja dva sina izašla iz kuće zahvaćene požarom.

“Želim da se zahvalim Gradu Užicu, gradonačelnici, mom kolektivu, porodici, prijateljima i svim ljudima dobre volje koji su nam puno pomogli i izašli u susret”.

U znak sećanja na ovaj susret gradonačelnica je Stojićima uručila i simbolične poklone, a Vojin koji trenira košarku obradovao se što će na treninge sa novom loptom.