Veće donelo odluku o nagradama i priznanjima

07. Oktobar 2022
Veće donelo odluku o nagradama i priznanjima

Članovi Gradskog veća doneli su odluku o dobitnicima ovogodišnjih nagrada i priznanja grada Užica. Gradsko veće prihvatilo je predlog Komisije za javna priznanja i nagrade i odlučilo da u 2022. godini dodeli zaslužnim pojedincima, udruženjima, obrazovnim ustanovama i preduzećima četiri povelje grada, šest plaketa i osam nagrada grada Užica. U petak 7. oktobra sa početkom u 19časova u Narodnom pozorištu Užice je Svečana sednica Skupštine grada Užica u okviru koje će biti dodeljene nagrade i priznanja grada Užica.

Za zasluge i dela, kojima su doprineli ukupnom razvoju Užica, Povelje grada ove godine dobili su primarijus dr Mira Gavrić, Vatrogasno-spasilačka jedinica Užice, Odeljenje za vanredne situacije MUP-a, COPPER-COM d.o.o. i profesor dr Vladimir Popović.

Užička gimnazija, dr Srećko Stopić, Slađana Momčilović, dr Ljubica Diković, Draga Petković i Pevačko društvo “Lunovačka moba” dobitnici su Plaketa koje se dodeljuju za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu.

Nagrade grada Užica, za izuzetne rezultate u radu, dobili su Jelena Marić, Lazar Kostić, KUD “Naš zavičaj” Sevojno, Marijana Selaković, Udruženje “PRKOS” proaktivna kulturno otvorena scena, Anđela Prodanović, Radoljub Dragačevac i Trubački orkestar Jovice Jovanovića.