Veći deo Sevojna u petak bez vode

02. Avgust 2018
Veći deo Sevojna u petak bez vode

Zbog radova na popravci kvara na čeličnom cevovodu Ø450 u Sevojnu u ulici Heroja Dejovića u petak, 3. avgusta bez vode će od 8 do 20 časova biti potrošači u većem delu Sevojna, osim potrošača koji se snabdevaju sa visoke zone i izvorišta Potočanje. 

Ovi radovi su posledica kvara na čeličnoj cevi  zbog čega je oticala velika količina vode. Pored toga zbog ogromnog broja sitnih kvarova na cevovodu koji se ne vide na površini i koji su u stvari sitna procutivanja  koja u zbiru daju preko 10 litara u sekundi konstantnih gubitaka.

Iako je kvar utvrđen pre skoro dva meseca, tek 3. avgusta su se stekli uslovi za izvođenje radova, zbog usaglašavanja termina sa predstavnicima opštine Sevojno i dvema valjaonicama.

Bili smo nemoćni ranije da počnemo radove, zbog obeležavanja slave opštine Sevojno i zbog unapred dogovorenih isporuka Impol Seval-a i Valjaonice bakra, objašnjava za naš portal Duško Ljujić, direktor JKP Vodovod.

Ljujuic

On dodaje da bi se pitanje vodosnabdevanja Sevojna dugoročno rešilo rekonstrukcijom deonice od ulaska u ovu opštinu (kod Vulkanizera Raja) do rezervoara u dužini od 2.200 metara i primenom savremenih tehnologija provlačenja cev kroz cev tako da bi se izbeglo raskopavanje ulica.

Za ovaj projekat postoji građevinska dozvola koju smo pokazali i ministarki Zorani Mihailović, koja je početkom februara ove godine boravila u opštini Sevojno. Tada smo dobili obećanje da će preko Kancelarije za javna ulaganja pomoći da se ovaj projekat isfinansira, kaže Ljujić.

Pre mesec dana na sastanku u ministarstvu građevinarstva povodom rekonstrukcije fabrike vode napomenuli smo i problem cevovoda u Sevojnu.Još uvek nemamo povratnu informaciju o statusu mogućeg finansiranja.