Vlajkov plato dobija novi izgled

15. Oktobar 2019
Vlajkov plato dobija novi izgled

Na trotoaru u ulici Dimitrija Tucovića od raskrsnice sa Obilićevom do raskrsnice sa Petra Ćelovića u okviru uređenja centralnog gradskog jezgra biće postavljene granitne ploče najavio je gradonačelnik Tihomir Petković ističući da se na prvi tender nije javila ni jedna građevinska firma, zbog čega radovi u startu kasne dva meseca.

Za 90 dana koliko će trajati radovi ugradiće se 1 550 kvadratnih metara ploča od jablaničkog i italijanskog mermera. Ukoliko vremenski uslovi spreče radova do kraja građanima će biti omogućeno normalno korišćenje trotoara, a posao će se finiširati na proleće, rekao je Petković.

Nakon trotoara kompletno će se urediti i  Vlajkovog platoa, istakao je Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoja”, precizirajući da će biti urađena nadstrešnica, nova pešačka zona sa mobilijarom, zatim zelenilom i stepeništem.

Radovi se izvode po projektu beogradske firme „proAspekt“ pod nadzorom arhitekte Vladimira Lojanice.

Inače, vrednost svih planiranih radova je 40 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta. Posao je poveren preduzeću  „Stabil-pro“ koje predvodi konzorcijum firmi.