Vlatko Stefanovski u subotu u Užicu

Autor: Gradski kulturni centar
26. Maj 2023
Vlatko Stefanovski u subotu u Užicu

Jedna od najvećih gitarskih zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, virtuoz na gitari bez premca, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnom makedonskom grupom „Leb i sol“, nastupiće 27. maja u Užicu sa svojim triom. Koncert će biti održan u bašti GKC-a, sa početkom od 21 sat.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje „Taftalidze shuffle”. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze („Taftalidže“) koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su zato posebno intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.

Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Vlatko će odsvirati i sve one hitove po kojima je poznat, kao što su: „Čuvam noć od budnih”, „Jovano, Jovanke”, „Uči me, majko, karaj me”, „Kao kakao”, „Čukni vo drvo”, „Skopje”, „Makedonsko devojče”, „Mamurni ljudi”, „Gipsy song” i druge.

Ulaznice po ceni od 1500 rsd mogu se kupiti na biletarnici GKC-a svakog radnog dana od 11 do 16 časova. Na dan koncerta ulaznice možete nabaviti od 19 časova.

Korišćena fotografija—Gradski kulturni centar Užice