“Voda u borbi protiv virusa” izazvala veliko interesovanje osnovaca

23. Mart 2021
“Voda u borbi protiv virusa” izazvala veliko interesovanje osnovaca

Povodom obeležavanja svetskog dana voda  koji je obeležen juče, 22. mart JKP „Vodovod“ Užice u saradnji sa Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice, petu godinu zaredom organizovali su literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih škola. Ovogodišnja tema je bila „VODA U BORBI PROTIV VIRUSA“, a veliki odziv učenika osnovnih škola dokazuje zainteresovanost najmlađih za ovu temu.   

Konkurs je trajao od 1. do 15. marta, a konačni rezultati konkursa su objavljeni 18. marta na sajtu JKP „Vodovod“ Užice i Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Više od sto dečaka i devojčica je animirano i učestovalo je na konkursu što jasno govori da smo na dobrom putu i da deca sve više shvataju značaj vode i očuvanja vodnih resursa, ističu organizatori.

U okviru literarnog konkursa prispelo je 16 radova i prvu nagradu je osvojio Lazar Novaković učenik drugog razreda OŠ „Prva osnovna škola kralja Petra II“, Užice, drugu nagradu – Maša Vesović, učenica petog razreda OŠ „Dušan Jerković „, Užice i treću nagradu – Uroš Petrović, učenik sedmog razreda OŠ „Miodrag Milovanović Lune“, Karan.

 

Što se tiče likovnog konkursa od 86 pristiglih radova prvu nagradu osvojila je Andrijana Jevđić, učenica osmog razreda OŠ“Đura Jakšić“, Ravni, drugo- Mia Milosavljević, učenica prvog razreda OŠ „Prva osnovna škola kralja Petra II“, Užice i treću nagradu – Mina Milošević, učenica osmog razreda OŠ „Dušan Jerković „ Užice.

Vredne nagrade uz pridržavanje svih protivepidemioloških mera  su uručene  učenicima 22. marta na Svetski dan voda u prostorijama preduzeća „Vodovod“.

Inače, Komisiju za dodelu nagrada u okviru literarnog konkursa su činili Marija Milović, master jezika i književnosti (Ekonomska škola Užice), Valentina Zlatanović Marković, dr filoloških nauka (Medicinska škola Užice) i Darko Ranković, profesor razredne nastave (RCU).

Učesnike likovnog konkursa ocenjivali su Ana Lazić, diplomirana keramičarka (Umetnička škola Užice), Marijana Ćurčić, master likovna umetnica (Umetnička škola Užice) i Sofija Bunardžić, diplomirana slikarka – keramičarka.