Voz isnpiracija za likovne radove

20. Oktobar 2018
Voz isnpiracija za likovne radove

Polaznici Predškolske grupe vrtića Poletarac u pratnji vaspitača i nekoliko roditelja uživali su u vožnji vozom vozom do Požege gde su posetili Muzej železnice. Za najveći broj dece ovo je bila prva vožnja vozom, uz obećanje da će ubuduće češće putovati ovom vrstom prevoza.

deca u redu za karte

U Požegi su obišli jedini muzej u ovoj opštini, koji se nalazi odmah pored železničke stanice. Ovde su se upoznali sa originalnim eksponatima uzanog koloseka koji predstavljaju deo istorijskog i tehničkog razvoja srpskih, ali i bivših jugoslovenskih republika.

Osim vožnje i obilaska muzeja, povod za ovu aktivnost predškolske grupe je i tradicionalni likovni konkurs koji su raspisale Železnice Srbije, a na kome pojedina deca žele da učestvuju.

i Zeleznickom muzeju

Za 35. likovni konkurs pod nazivom “Železnice očima deteta” na kome mogu da učestvuju isključivo deca uzrasta do 14 godina, a radove treba dostaviti najkasnije do 16. novembra na adresu Železnički muzej ZA KONKURS, 11 000 Beograd, Nemanjina 6.

Likovni  pedagozi da se pridržavaju pravila konkursa i izaberu i dostave najviše do 10 najboljih radova u predviđenom roku, navode organizatori ističući da radovi treba da budu urađeni na papiru do veličine bloka br. 5. (radove ne treba dodatno opremati).

sa telefonom

Na svaki dostavljeni rad koji se po propozicijama ne vraća, na poleđini obavezno napisati podatke: ime i prezime autora, razred i odeljenje (godinu rođenja za predškolsku decu), naziv škole, mesto, adresu, telefon, e-mail škole i ime i prezime likovnog pedagoga.

devojcica sa znakom

Železnički muzej u Beogradu preuzima sva autorska prava na svim prispelim radovima i može ih koristiti u okviru realizacije Konkursa plakat, katalog, pozivnica…

Odabrani radovi sa ovogodišnjeg Konkursa čiji organizatori su Železnice Srbije a.d. i Železnički muzej biće izloženi u Galeriji Železničkog muzeja u Beogradu od 14. decembra 2018. godine.