Vozila za kućnu negu

23. April 2018
Vozila za kućnu negu

Rukovodstvu Doma zdravlja Užice uručeni su ključevi dva putnička vozila za potrebe Službe kućnog lečenja i nege. Vozila čija vrednost je oko dva miliona dinara nabavljena su sredstvima grada Užica u cilju poboljšanja uslova rada ove značajne zdravstvene službe.

dom zdravlja klucevi

Dr Danijela Marinković, direktorka Doma zdravlja Užice istakla je da su vozila neophodna zbog svakodnevnog ukazivanja medicinske pomoći najtežih i najstarijih pacijenata.

„Ova vozila su od značaja zbog razuđenosti terena, jer zaposleni prelaze i do 300 kilometara dnevno i obilaze više od 100 pacijenata“, rekla je Marinković.

Služba kućnog lečenja i njege sada ima ukupno pet automobila, a u njoj rade tri lekara i 13 tehničara.

All-focus

All-focus

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da grad od 2015. godine izdvaja oko pet miliona dinara za poboljšanje uslova u Domu zdravlja Užice. Prošle godine grad je uložio novac za nabavku jednog vozila za kućnu negu i lečenje, jednog kotla za grejanje i  dela instrumenata neophodnih u radu Doma zdravlja.

„Pored već uloženih dva miliona u ova vozila tokom ove godine planiramo da finansiramo i rad kardiohirurgije odnosno dolazak doktora i medicinskih sestara iz Beograda kako bi operisali, ali i obučavali zaposlene“, rekao je Petković.

On je istakao da će u zavisnosti od uplata ostalih lokalnih samouprava sa područja okruga, Užice sigurno uložiti oko dva miliona dinara za rad kako bi Zdravstveni centar u kome se leči pacijenti sa čitavog okruga dobio uslove za lečenje pacijenata u oblasti kardiohirgije.

Za dve tri godine steći će se uslovi da se lekari iz Užica osposobe za samostalan rad u ovoj službi, očekuje dr Miloš Božović, direktor ZC Užice. On je naglasio da Užice trenutno ima jednog specijalistu kardiohirurgije, dok se dva lekara i jedan anesteziolog nalaze na specijalizaciji za rad u kardio-hirurškoj sali.