Vozilo za kućnu negu u Čajetini

13. April 2018
Vozilo za kućnu negu u Čajetini

Opština Čajetina, iz sopstvenih budžetskih sredstava, donirala je Domu zdravlja u Čajetini terensko vozilo koje će biti korišćeno za potrebe Službe kućnog lečenja i nege. Time će se poboljšati kvalitet medicinskih usluga za stanovnike iz udaljenih mesta, na teritoriji cele opštine.

”Želim da se zahvalim Opštini Čajetina koja je izdvojila sredstva za kupovinu putničkog vozila koje će nam služiti za Službu kućnog lečenja i nege, u kojoj tri naše vredne medicinske sestre dnevno prelaze i do 300 kilometara na terenu, i po kiši i po snegu, kako bi stigle do svakog pacijenta kome je takva pomoć neophodna”, kaže Mirjana Đurović, direktor Doma zdravlja u Čajetini.

Direktorka Đurović se zahvalila i  što je ove godine budžetom Opštine Čajetina predviđeno i finansiranje vozača dijalize, kao i svakodnevna pripravnost vozača i lekara, naročito tokom turističke sezone kada je maksimalno angažovano celokupno osoblje Doma zdravlja zbog povećanog broja gostiju, koncerata i svih propratnih događaja na Zlatiboru.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je prilikom dodele ključeva ovog vozila naglasio da veruje da će ovim činom usluge Doma zdravlja biti dostupnije i licima koja žive u okolnim selima, s obzirom na izrazito brdsko-planinsku konfiguraciju područja opštine Čajetina.

„Vrednost ove donacije je 1.187.000 dinara i moram da naglasim da je osim Domu zdravlja, Opština u prethodnih 10-15 godina kupila i dodelila vozila i drugim institucijama na teritoriji naše opštine. Iz godine u godinu sredstva za socijalna davanja iz budžeta Opštine se uvećavaju, i sada iznose više od 70 miliona dinara na godišnjem nivou“ – rekao je Stamatović. On je dodao da su to značajna sredstva za jednu malu opštinu, kao što je Čajetina i da je to veliki podsticaj i za one koji ovde već žive ali i za sve one koji žele da se vrate, da ovde zasnuju svoje porodice i da se bave nekom delatnošću kojom su se bavili njihovi preci.