Vožnja Gold gondolom 1.000 dinara

30. Decembar 2020
Vožnja Gold gondolom 1.000 dinara

Za Zlatiborsku gondolu, koja nosi epitet najduže gondole na svetu, sve kontrole i provere tehničke ispravnosti su završene. Dokumentacija je pre sedam dana poslata nadležnom ministarstvu koje će izdati upotrebnu dozvolu.

Čekajući vožnje prvih putnika, obelodanjene su i cene vožnje . Od centra Zlatibora do Tornika i nazad, turisti će platiti 1 000 dinara, dok je za decu mlađu od šest godina vožnja besplatna.

Za uzrast od šest do dvanaest godina,  cena pune karte biće umanjena za 45 odsto, što znači da će vožnja koštati 550 dinara.

Meštani čajetinske opštine, uz ličnu kartu moći će da ostvare popust od 50 odsto a za decu sa ovog područja, vožnja će iznositii 350 dinara.

Kako navode iz JP „Gold gondola“ prva vožnja samo čeka upotrebnu dozvolu. Krajnji zakonski rok nadležnog ministarstva za njeno dostavljanje je četvrtak 31.decembar.

Ako sve po zakonu i bude, svi oni koji novogodišnje praznike provode na Zlatiboru, imaće priliku i da se oprobaju u vožnji ovom napravom, koju jedinstvenom na svetu čini njena dužina od čak devet kilometara.