Vrata Gradske kuće uvek otvorena za privrednike

28. Decembar 2018
Vrata Gradske kuće uvek otvorena za privrednike

Na tradicionalnom Novogodišnjem prijemu gradonačelnik Tihomir Petković ugostio je privrednike, direktore javnih i javno-komunalnih preduzeća, predstavnike institucija, prosvete, kulture, Vojske i Policije. Uvodnu reč imala je Ana Lapčević, direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga, koja je predstavila dobitnike ovogodišnje dobitnike nagrada Privredne komore Srbije iz Užica. Ona je istakla da su kompanije Prvi partizan i Jedinstvo a.d. ponele jubilarne nagrade za 90, odnosno 70 godina kontinuiranog poslovanja, stalnih ulaganja u modernizaciju poslovnih procesa i otvaranje novih radnih mesta. Za poslovni uspeh u 2018. godini koji se pre svega ogleda u stalnom investiranju i ulaganju u ljude nagrada je pripala i porodičnom preduzeću Copper com, koje je osnovano 1992. godine a bavi se unutrašnjom i međunarodnom trgovinom obojenim metalima. Od 2005. godine poslovanje je prošireno i na  promet bele tehnike, obrazložila je Lapčevićka.

Pozdravljajući predstavnike pomenutih kolektiva, ali i sve ostale okupljene gradonačelnik Petković je izrazio zadovoljstvo zbog kako je rekao „relativno dobrih poslovnih rezultata koje je u tekućoj godini zabeležila srpska privreda“.

Raduju nas poslovni rezultati koje prave preduzeća koja posluju u Užicu, bilo da se radi o velikim kompanijama poput Prvog partizana, Impol – Sevala, Valјaonice bakra ili  Jedinstva, ali smo zadovoljni i uspesima malih i srednjih preduzeća koja osim na domaćem sve više plasiraju svoje proizvode na međunarodna tržišta. Upravo zahvalјujući njihovim poslovnim rezultatima Užice spada u red razvijenih područja, i zato ovaj grad raste i razvija se, rešava komunalne i infrastrukturne problem, menja svoje lice u skladu sa zahtevima vremena u kome živimo i potrebama naših građana“naglasio je gradonačelnik.

Početak izgradnje deonice autoputa na relaciji Prelјina – Požega, kao i autoputa Beograd – Sarajevo koji će ići preko teritorije grada Užica, biće novi podsticaj za privrednike iz ovog kraja, ocenio je Tihomir Petković, podsećajući okupljene privrednike da  su “vrata Gradske kuće uvek otvorena za saradnju”.