Vremenski uslovi mogu uticati na izmene distribucije cisterni sa vodom

Autor: uzickarepublikapress.rs
13. Februar 2019
Vremenski uslovi mogu uticati na izmene distribucije cisterni sa vodom

Do kraja dana i sutra, ali i narednih nekoliko dana u jutarnjim časovima očekuju se niske temperature, pojava poledice i klizavog kolovoza posebno na strmim ulicama, usled čega može doći do odstupanja od najavljenih termina isporuke vode za piće iz cisterni , kao i do pomeranja lokacija i prekida isporuke na lokacijama koje su već označene u rasporedu.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije, ističu da su nadležne službe spremne  za pojačano održavanje trasa kretanja cisterni i lokacija za isporuku vode, pozivajući građane na povećanu opreznost i razumevanje.

Iz štaba posebno apeluju na vozače, da imaju razumevanja za potrebe isporuke vode iz cisterni i da svojim ponašanjem u saobraćaju ne otežavaju njihovo kretanje.

Inače, iz Gradskog štaba za vanredne situacije obaveštavaju da će se voda u cisternama danas distribuirati na 75. lokacija, za  šta su angažovane 24 autocisterne za potrebe građana, dok su na 26. lokacija postavljene stacionarne cisterni za potrebe ustanova i privrede. Podsećaju, das u sve cisterne dezinfikovane i redovno se kontrolišu od strane Zavoda za javno zdravlje.

Građani se o isporuci vode preciznije mogu informisati i na telefone: 0800-31-31-00 od 00.00 do 24 časa  i 513 – 067 od 8 do 18 časova.