Za čistiji vazduh u Užicu od resornog ministarstva 19 miliona dinara

26. Mart 2021
Za čistiji vazduh u Užicu od resornog ministarstva 19 miliona dinara

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević potpisala je sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović tri ugovora vredna oko 19 miliona dinara, koji se odnose na mere koje će doprineti čistijem vazduhu u Užicu.

“14 miliona dinara iz Ministarstva za zaštitu životne sredine opredeljeno je za nabavku kotlova na gas u  porodičnim kućama na području Grada Užica, sa 4 miliona dinara ministarstvo će podržati zamenu kotla u vrtiću Bambi, dok je oko 730 000 dinara opredeljeno za pošumljavanje. Sve zajedno sa sredstvima koje izdvaja Grad doprineće značajnom smanjenju aerozagađenja, što i jeste cilj učešća na konkursu”, istakla je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Ministarka Irena Vujović je predstavnicima gradova i opština sa kojima su  potpisani ugovori, a među kojima je i Užice, čestitala na brzoj i efikasnoj pripremi dobrih projekata.

“ I mi smo, sa naše strane, požurili sa sprovođenjem konkursa i zato sam vas pozvala, da bismo mogli što pre da potpišemo ugovore, da vam odmah prebacimo sredstva i da što pre počnete da radite. Volela bih da uskoro obiđem vaše lokalne samouprave da vidimo zajedno kako napreduju radovi”, rekla je ministarka Vujović.

Podsećamo, Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je početkom godine tri konkursa kojima je cilj unapređenje kvaliteta vazduha. Na sva tri konkursa Grad Užice dobio je podršku za projekte sa kojima je konkurisalo.