Za učenike u Užicu raspust traje do 1. marta

22. Februar 2019
Za učenike u Užicu raspust traje do 1. marta

Užički osnovci i srednjoškolci biće na raspustu  do 1. marta čime se sprečava širenje epidemije gripa među školskom decom, a nastava će biti nadoknađena tokom drugog polugodišta rekao je Vidoje Drndarević, predsednik Saveta za zdravlje. On je istakao da je gradonačelnik Tihomir Petković podržao i ovaj predlog pomenutog saveta za produžetak zimskog raspusta, nakon što je kolegijum Opšte bolnice u Užicu zaključio da se u Zlatiborskom okrugu povećava broj pacijenata sa respiratornim infekcijama i sa simptomima sličnim gripu.

Gradonačelnik je potpisao odluku i ona je prosleđena Ministarstvu prosvete. Prvi radni dan za učenike osnovnih i srednjih škola u Užicu biće ponedeljak 4. mart.

Raspust se praktično, a u skladu sa članom 105 Zakona o obrazovnom vaspitnom radu produžava u trajanju od pet dana od 25. februara do 1. marta.

 Iz JP Užice razvoj  se obavestili korisnike prevoza da se đački polasci na linijama gradskog i prigradskog prevoza, navode u redovan saobraćaj vraćaju kada učenici krenu u školu.

Treba istaći da je Ministarstvo zdravlja istaklo da epidemija gripa na teritoriji Srbije jenjava i da bi nastava trebalo da počne u ponedeljak 25. Februara kako je ranije najavljeno.