Zabrana rada kafića, restorana i tržnih centara od danas u 20.00

21. Mart 2020
Zabrana rada kafića, restorana i tržnih centara od danas u 20.00

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će zabrana rada kafića, restorana i tržnih centara stupiti na snagu danas u 20 časova, umesto u nedelju kako je ranije saopštila. Brnabić je za Radio-televiziju Srbije rekla da će sutra na sednici Vlade biti usvojena odluka o zabrani okupljanja više od petoro ljudi.

“To je ono čime ćemo mi pokušati više da suzbijemo brže širenje tog virusa i da damo šansu našem zdravstvenom sistemu”, kazala je premijerka. Ona je navela da je ta odluka doneta nakon sastanka što se sastala s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Inače, u Srbiji je juče registrovan prvi smrtni slučaj – pacijent (59) iz Kikinde prva je žrtva koronavirusa u našoj državi, a zaražene je ukupno 135 osoba.

Mere izolacije jedina su šansa da se naš zdravstveni sistem izbori sa korona virusom, podsetila je premijerka, ističuci da su u kućnoj izolaciji 64 građana, na respiratorima osam građana, i da je jedno lice preminulo. Ona je dodala da se naši lekarski timovi bore za osam života i da je na svima nama odgovornost da pokušamo da zaštitimo sebe i lokalnu zajednicu tako što ćemo izlaziti što je manje moguće samo kada moramo.

Premijerka navodi da se sve veći broj ljudi testira, i da je doneta odluka da testiranje obavljaju laboratorije na Kliničkom centru Srbije i Kliničkom centru Vojvodine.