Završen prvi ciklus Letnje škole programiranja i robotike

Autor: uzice.rs
16. Avgust 2023
Završen prvi ciklus Letnje škole programiranja i robotike

U Gradskom kulturnom centru održan je javni čas Letnje škole programiranja i robotike i svečana dodela diploma, čime je obeležen završetak prvog ciklusa ovih radionica.

Tokom javnog časa, učesnici radionica su demonstrirali svoja, do sada stečena znanja, tako što su izveli eksperimente koristeći MBot robote i primenjujući obrasce stem obrazovanja i rad sa senzorima i signalima.

Direktor Gradskog kulturnog centra Filip Baralić je istakao da veliki odziv učesnika, njih oko 70, predstavlja dokaz da je sav trud uložen u realizaciju ovog programa bio itekako opravdan.

“Ovakvi programi su osnova i suština rada budućeg Dečjeg kulturnog centra i takvi sadržaji biće organizovani i u buduće, kao podrška učenju naših najmlađih sugrađana. Naravno u skladu sa njihovim željama biće realizovane i druge kreativne radionice”.

Član Gradskog veća za društvene delatnosti Ratko Trmčić istako je da Grad sa zadovoljstvom podržava ovakve sadržaje i najavio da će radionice biti organizovane i tokom školske godine, u skladu sa školskim obavezama učenika.

Radionice je vodila profesorka informatike Jelica Stevanović, a realizovane uz podršku kabineta gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs