Završetak radova u Dositejevoj

18. Maj 2018
Završetak radova u Dositejevoj

Posle četiri nedelje, koliko već traju radovi u Dositejevoj ulici u Užicu, danas je počelo i asfaltiranje. Ulica će biti kompletno opremljena horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, novim trotoraima i rasvetom a u saubraćaj će biti puštena sledeće sedmice. Radove je sa četiri milion dinara finansirao grad a izvodi ih JKP Niskogradnja.

asf

Iako je strpljenje građana popustilo zbog već mesec dana zatvorene za saobraćaj Dositejeve ulice, njen novi izgled obradovaće Užičane. Novo ruho ulice prijaće i vozačima ali i pešacima jer su trotoari prošireni i kompletno obnovljeni.

„Izvršena je kompletna rekonstrukcija, pregledane su sve instalacije, urađeno je pet novih vodovodnih priključaka i dva priključka na gas. Skinuta je kocka i postavljen tampon, novi ivičnjaci a asfalt se postavlja u dva sloja, ukupne debljine 12cm. Kompletno će biti zamenjena i rasveta, postavljena signalizacija i iscrtana parking mesta“, kaže direktor JP „Užice razvoj“, Nikola Maksimović.

Nik

Maksimović dodaje da su u rešavanje problema u ovoj ulici bili uključeni i građani koji u njoj stanuju, uklonili su svoja stepeništa kako bi se dobili širi trotoari a kretanje ulicom za sve postalo bezbednije i lakše.

Po završetku radova u Dositejevoj ulici započeće rekonstrukcija ulice Kralja Petra tokom koje će se saobraćaj u toj ulici odvijati u jednom smeru pa će samim tim saobraćaj u Dositejevoj ulici biti znatno frekventniji nego inače.