Statistički se smanjuje broj obolelih od gripa

iconZdravlje

February 26, 2019

Prema izveštajima domova zdravlja na području Zlatiborskog okruga u periodu od 18.do 24. februara 2019. godine registrovano je 591 obolelih sa simptomima sličnih gripu. Od kraja januara registrovali smo povećan broj obolelih sa simptomima sličnim gripu.

Najveći broj obolelih je u uzrasnoj grupi od 30 do 64 godina. Zavodu za javno zdravlje Užice prijavljen je 31 pacijent sa teškom akutnom respiratornom infekcijom.

Inače, povodom epidemiološke situacije gripa a prema informacijama iz Opšte bolnice Užice u  ovoj ustanovi trenutno je na Infektivnom odeljenju hospitalizovano 45 pacijenta koji imaju simptome slične gripu, dok se sedam osoba nalazi Cenralnoj intenzivnoj nezi od kojih su šestoro  životno ugroženi.

Zbog povećanja broja obolelil od gripa u Užicu je od 1. februara na snazi zabrana poseta u bolnici, koaj je i dalje na snazi osim u Užicu u bolnicama u Priboju i Prijepolju.

Podsećamo, nakon raspusta koji je za učenike osnovih i srednjih škola u našem gradu najduže trajao u Srbiji, nastava u drugom polugodištu zvanično počinje sutra, kada se vraćaju i autobuske linije koje se tretiraju kao đačke.