Zlatibor primamljiv i Makedoncima

26. Decembar 2016
Zlatibor primamljiv i Makedoncima

Direktor Turističke organizacije „Zlatibor“, Vladimir Živanović i potpredsednik Saveza privredne komore Makedonije, Dragan Mitkovski potpisali su Protokol o saradnji kojim je definisana međusobna saradnja između ove dve organizacije, naročito u oblasti turističke privrede.

Obzirom na dosadašnji ostvareni broj posetilaca i noćenja na Zlatiboru, Makedonija predstavlja jedno od značajnijih turističkih tržišta za koje je veoma zainteresovana turistička privreda Zlatibora.

Nakon potpisivanja Protokola o saradnji u Diplomatik sali Skopskog sajma, prisutni novinari, predstavnici turističkih agencija, asocijacija, imali su priliku da se putem prezentacije i prikazivanja kratkog filma upoznaju sa svim turističkim sadržajima kojima planina Zlatibor rapolaže.

Pored predstavnika Turističke organizacije „Zlatibor“, na prezentaciji Zlatibora u Skoplju, učestvovali su i predstavnici kompanije „Zlatiborac“, čiji se suvomesnati proizvodi mogu kupiti u marketima u Makedoniji.

Već za novogodišnje praznike se očekuje nekoliko stotina turista iz Makedonije, što je rezultat promotivnih aktivnosti, koje Turistička organizacija  Zlatibor i hotelijeri sprovode na tržištu Makedonije.

Podsećamo, turistički radnici tokom predstojećih praznika očekuju na Zlatiboru rekordnih 30 000 gostiju. Goste i posetioce Zlatibora na Kraljevom trgu na prelazu iz stare u Novu godinu zabavljaće Haris Džinović, naredno veče 1. januar rezervisano je za Riblju čorbu, dok će 2. januara nastupiti Željko Joksimović.