Zlatibor spreman za sezonu i doček

12. Decembar 2017
Zlatibor spreman za sezonu i doček

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, sa četiri besplatna novogodišnja koncerta, nagradiće sve posetioce Zlatibora koji su doprineli da ova planina sa okolinom bude zvanično najposećenije turističko mesto u Srbiji tokom 2017. godine, najavio je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibora. On je istakao da je Zlatibor ove godine posetilo pet odsto više turista i da je broj stranih turista povećan za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine.

kyn1

Novogodišnji program počinjemo 29. novembra koncertom “Riblje čorbe”, naredne večeri nastupa Toni Cetinski a u novogodišnjoj noći sve posetioce će zabavljati Jelena Tomašević i trubački orkestar Marka Gligorijevića – rekao je Živanović, najavljujući novogodišnju turističku ponudu i dodao da će prvog dana nove godine nastupiti “Leksington bend” na Kraljevom trgu u centru Zlatibora.

Zvezda novogodišnje večeri Jelena Tomašević navela je da će izvesti šarolik muzički program od popa, preko roka do obrada u tradicionalnom stilu i da će posle više godina nastupati na Zlatiboru.

jezero Zlatibor

Foto–B.K.

Živanović je istakao da su svi turistički lokaliteti spremni za zimsku sezonu, a turistički sadržaji biće prilagođeni gostima i posetiocima Zlatibora, tako što će u okviru “Dino parka” biti aktivno veliko klizalište, nekoliko staza za sankanje i ski-škola za decu. “Avantura park” će omogućiti konstantno skijanje i sankanje sa svojim sistemom za veštačko osnežavanje.

Zvanična ski sezona na Zlatiboru kreće 21. decembra a dnevna cena ski-pasa na skijalištu Tornik biće ista kao prošle godine i iznosiće 1.950 dinara.

klupica i bor

Foto–B.K.

Podršku naporima Turističke organizacije aktivno pruža opština Čajetina razvojem nekoliko projekata, kao što su izgradnja zlatiborske gondole, od centra Zlatibora do planine Tornik.

Završetak radova na izgradnji kulturnog centra i najaktuelnija kupovina sportske hale, sa svim pratećim smeštajnim i zabavnim kapacitetima – izjavio je Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina i izrazio očekivanje da će Zlatibor tokom novogodišnjih praznika posetiti oko 30.000 gostiju.