Zlatibor u Moskvi

19. Mart 2018
Zlatibor u Moskvi

Delegacija Turističke organizacije Zlatibor i opštine Čajetima predstavila je svoju turističku ponudu na sajmu turizma svetskog obima u Moskvi. Zlatibor je predstavljen u okviru turističke organizacije Srbije. Rezultati proteklog sajma nisu samo novi gosti iz Rusije već i moguće ozbiljne investicije.

cajetinci

 

Štand Turističke organizacije Zlatibor posetio je veliki broj rusa od kojih će neki sigurno posetiti ovi srpsku planinsku lepoticu. Među posetiocima bio je i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić. Razgovori sa predstavnicima Zlatibora odnosili su se na iznalaženje mogućnosti daljeg razvoja saradnje u oblasti turizma, poljoprivrede i privrede. To su oblasti u koje je realno očekivati ruske inverticije.

Narednih meseci očekuju se konretni koraci pre svega u predstavljanju i promociji zlatiborskih potencijala u celoj Rusiji odnosno u svakom kraju gde postoji interesovanje. Kada je u pitanju zdravstveni, sportski i verski turizam, na Sajmu turizma u Moskvi, veliko interesovanje pokazale su brojne turističke agencije kojima bi Zlatibor bio nova destinacija u ponudi. Prve posete očekuju se već naredne sezone.

Moskva 1

Ono što je i na ovom sajmu privuklo najveću pažnju na štandu TO Zlatibor bila je virtuelna prezentacija Gold gondole. Svi koji su na ovaj način na kratko posetili Zlatibor, bili su oduševljeni onim što su videli, pre svega pejzažima koji svedoće o lepotama Zlatibora.

Poseta moskovskom sajmu bila je još jedna prilika da se Zlatibor predstavi potencijalnim turistima, da prikaže svoju kompletnu ponudu i na taj način sigurno uveća broj gostiju, kojih je iz godine u godinu sve više a jedan od razloga svakako je i poseta TO Zlatibor sajmovima turizma širom sveta.