Zlatiborski IBC podstiče nove Start ap ideje

04. Mart 2024
Zlatiborski IBC podstiče nove Start ap ideje

Inovacioni biznis centar Zlatibor je osnovan u cilju poboljšanja inovativnih, naučnih, preduzetničkih i privrednih kapaciteta u opštini Čajetina. Inovacioni biznis centar radi i na promociji i razvoju preduzetništva i rastu i komercijalizaciji inovacija baziranih na znanju, raspoloživim prirodnim i antropogenim resursima, turzmu.

Aktivnosti su primarno namenjena preduzećima i početnicima tj. start ap preduzećima, kao i da se motivišu mladi ljude da razmišljaju proaktivno ka realizaciji svojih poslovnih ideja. Aktivnosti bi trebalo da se zasnivaju na razvoju i primeni novih tehnolgija, proizvoda i usluga, odnosno aktivnostima koje imaju visok potencijal rasta, u skladu sa strateškim ciljevima Opštine Čajetina i društveno- ekonomskom kontekstu opštine. Pored subvencija za pokretanje posla, Inovacioni biznis centar Zlatibor daje i podršku
mentora.

Inovacioni biznis centar Zlatibor poziva sve zainteresovane za pokretanje sopstvenog posla da se jave u Inovacioni biznis centar Zlatibor i iskažu zainteresovanost za Start ap i učestvuju u programu samozapošljavanja. Svi zainteresovani će proći obuku iz oblasti preduzetništva, a svi koji uspešno prođu obuku imaju pravo da konkurišu na konkurs koji će naknadno biti raspisan.

Iz IBC Zlatibor pozivaju sve zainteresovane da se prijave lično u prostorijama Inovacionog biznis centra
Zlatibor, Miladina Pećinara 2 ili na mejl adresu: radivoje.misovic@ibczlatibor.rs .

Poziv je otvoren do 10. marta 2024. godine. Na osnovu analize i obuke prijavljenih, raspisaće se
konkurs za dodelu nepovratnih subvencija za potencijalna novoosnovana start ap preduzeća.