„Zlatni zvuci“ drugi put na Zlatiboru

Autor: cajetina.org.rs
25. Septembar 2020
„Zlatni zvuci“ drugi put na Zlatiboru

Nakon uspešne premijere pre godinu dana, serija koncerata Zlatni zvuci, održaće se po drugi put u hotelu Palisad, u petak 25. i subotu 26. septembra sa početkom u 20:00 časova. Svi zainteresovani građani i posetioci Zlatibora, koji žele da uživaju u izvođenju klasične muzike naših mladih umetnika, imaće priliku da besplatno, uz uvažavanje svih propisanih epidemioloških mera zaštite, uživaju u  izvođenju dela poznatih kompozitora. 

U petak, 25. septembra od 20 časova nastupaju mladi pijanista i direktor manifestacije Dušan Aksentijević sa Kamernim sastavom “Arcobaleno”, predstavljajući publici dela Mocarta ali i Ludviga van Betovena pa će se u godini kada se obeležava 250 godina od rođenja velikog kompozitora izvesti njegov Treći klavirski koncert. Drugog dana, u subotu, 26. septembra, nastupaju vokalni solisti sa delima Šumana, Belinija, Donicetija, Čajkovskog, Dvoržaka, Obradorsa, Štrausa, Lehara i mnogih drugih.

„Cilj nam je da jedan novi kulturni sadržaj približimo publici koja je željna kulture. Novi muzički sadržaj je u skladu sa razvojem čitavog koncepta razvoja kulture u opštini Čajetina. Čini mi se da u tome uspevamo sa željom da sledeće godine preraste u internacionalni festival, odnosno festival na kom će učestvovati umetnici iz Evrope i Azije. Zbog čitave situacije sa korona virusom poštujemo epidemiološke preporuke i sve obaveze koje hotel mora da uvaži, a i svi mi smo svesni rizika“, kaže Aksentijević koji je kao pijanista i profesor klavira u muzičkoj školi „Vojislav-Lale Stefanović“ u Užicu do ideje za ovaj događaj došao uz pomoć umetničkog direktora Borisa Kraljevića, uglednog pijaniste koji već 15 godina živi i radi u Singapuru a ostvaren je i kao direktor festivala „Dani muzike“ u Herceg Novom.

Seriju koncerata „Zlatni zvuci“ podržala je Opština Čajetina, a generalni sponzor je hotel „Palisad“ i preduzeće „Pulsar“.