Zoran Njeguš uhapšen u akciji “Skener”

18. Mart 2016
Zoran Njeguš uhapšen u akciji “Skener”

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u policijskoj  akciji „Skener“ uhapšeno 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal, pranje novca i mito, koje su na taj način oštetile budžet za više od sedam miliona dinara.

Stefanović je rekao da se uhapšeni terete da su oštetili budžete Republike Srbije, AP Vojvodine i više opština u Srbiji za sedam miliona evra.

On je dodao da je među tim osobama i pet koje se sumnjice da su od 2009. godine do danas izvršile više krivičnih dela pranja novca i prikrivali vlasništvo nad lokalima na Zlatiboru i stanovima, iako su znali da taj novac možda potiče od prodaje narkotika.

Prema Tanjugovim informacijama iz MUP-a, u akciji “Skener”, uhapšen je i bivši fudbaler Crvene zvezde Zoran Njeguš. On je uhapšen zbog malverzacija sa nekretninama na Zlatiboru.

Na pitanje da li je reč o novcu Darka Šarića, Stefanović je odgovorio da se radi o krivičnom delu pranja novca i da je novac uložen u kupovinu nekretnina, dok je načelnik SBPOK rekao da ne može da pruži više informacija, jer je postupak u toku, ali da novac u svakom slučaju potiče od krijumčarenja narkotika,

Među uhapšenima je i 15 pripadnika beogradske saobraćajne policije, koji su izvršili krivično delo primanja mita, čime je pričinjena materijalna šteta od tri miliona dinara.

Uhapšen je i sudija za prekršaje u Guči zbog primanja mita, kao i službenica PIO fonda koja je unosila fiktivni radni staž pojedinim građanima čime je budzet oštećen za 4,5 miliona dinara.

Među uhapšenima je i bivši predsednik opštine Iđoš zbog zloupotreba prilikom izgradnje škole, kad je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine oštećen za osam miliona dinara, kao i policijski službenik u Sremskoj Mitrovici, koji je obaveštavao nelegalne trgovce duvanom o kontrolama.