Zvoni za kraj prvog polugodišta

Autor: skolskiportal.rs
18. Decembar 2020
Zvoni za kraj prvog polugodišta

Osim ranijeg završetka prvog polugodišta i jedinstvenog zimskog raspusta za sve učenike u Srbiji, izmenom kalendara obrazovno-vaspitnog rada Ministarstva prosvete produženo je trajanje školske godine za nekoliko dana.

Kako je bilo i najavljeno, za sve učenike u zemlji prvo polugodište se završava 18. decembra, a đaci će na zimskom raspustu biti do 15. januara 2021.

Prema izmenjenom kalendaru Ministarstva prosvete, drugo polugodište počinje 18. januara, a završava se 8. juna za učenike osmog razreda, odnosno 22. juna za đake od prvog do sedmog razreda. Maturanti gimnazija sa školom završavaju 25. maja, učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 1. juna, a svi ostali srednjoškolci se raspuštaju 22. juna.

Izmenama kalendara je pomeren i završni ispit, pa će ga osmaci polagati 23, 24. i 25. juna, dok termini probne male mature ostaju nepomenjeni –  26. i 27. marta.

Novina je i da će srednjoškolci imati dan manje prolećnog raspusta nego što je prethodnim kalendarom Ministarstva prosvete bilo predviđeno.