Do 13. marta prijave za sufinansiranje obnove fasada stambenih zgrada

Autor: uzice.rs
20. Februar 2024
Do 13. marta prijave za sufinansiranje obnove fasada stambenih zgrada

10 miliona dinara opredeljeno je u budžetu grada Užica za sufinansiranje obnove fasada stambenih i stambeno-poslovnih zgrada. I ova mera se po rečima Radmile Baćković Šojić načelnice Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj, realizuje sa ciljem povećanja energetske efikasnosti, ali i lepšeg izgleda našeg grada.

“Odlukom koja se odnosi na sprovođenje ovog konkursa olakšani su uslovi konkurisanja i definisane su prostorne kulturno-istorijske celine. Iznos sufinansiranja je 40% za I zonu, 35% za II i 30% za treću zonu od ukupne vrednosti projekta sanacije. Osim toga, stambene zajednice su u obavezi da planiraju i termoizolaciju u okviru obnove fasade. Takođe, stambene zajednice u okviru kulturno- istorijskih celina u obavezi su da pribave uslove za izvođenje konzervatrsko- restauratorskih radova na fasadi od strane Zavoda za zaštitu kulture spomenika Kraljevo i ove stambene zgrade se sufinansiraju u iznosu od 80% od ukupne vrednosti projekta sanacije”, navodi načelnica uz poziv stambenim zajendicama da učestvuju u ovom javnom konkursu, koji je otvoren do 13. marta.

Potrebna dokumentacija za učestvovanje na konkursu je zahtev, rešenje u upisu u registar stambenih zajednica, list nepokretnosti, Odluka skupštine stanara za planirane radove, overena izjava o obezbeđenim sredstvima, rešenje o odobrenju za izvođenje radova i predmer i predračun za obnovu fasade. Sve neophodne informacije mogu dobiti u prostorijama Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj u kancelariji broj 26 ili na telefon 592-412.

 

U toku prošle godine rekonstruisana je, na veliko zadovoljstvo Užičana, fasada zgrade na Trgu partizana. Novi izgled dobila je i zgrada u Ulici Dimitrija Tucovića 45, a u narednom periodu radovi se po osnovu prošlogodišnjeg ugovora nastavljaju u Vidovdanskoj i Dositejevoj ulici.

Fotografija u tekstu preuzeta sa www.uzice.rs