200 radnih mesta na Sajmu zapošljavanja u Užicu

05. April 2016
200 radnih mesta na Sajmu zapošljavanja u Užicu

19. sajam zapošljavanja u organizaciji užičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje biće održan u četvrtak, 7. aprila 2016. godine u Gradskom kulturnom centru od 12 do 15 časova. Nezaposlenim licima oko 200 slobodnih radnih mesta ponudiće preko 20 poslodavaca.

Najveća ponuda biće za radnike mašinske i metalske struke, zatim građevinske, ekonomske, administrativne i trgovinske. Zaposlenje mogu da očekuju i  nezaposleni sa diplomom saobraćajne, ugostiteljske, prehrambene i tekstilne struke. Kao i nekoliko godine unazad i na ovogodišnjem sajmu zapošljavanja biće potražnja za agentima prodaje osiguranja i drugih usluga.

Inače, sajmovi zapošljavanja na području Filijale NSZ Užice koja pored grada Užica pokriva i  opštine Sevojno, Bajina Bašta, Požega, Arilje i Kosjerić organizuju se od 2005. godine.

sajam-zapošljavanja4

Zanimanja koja su najtraženija sa diplomom srednje stručne spreme su iz oblasti građevinarstva (zidar, tesar, armirač),zavarivač, ali i kuvari i pekari. Sa diplomom visoke stručne spreme do posla bez problema dolaze inženjeri elektrotehnike, informatike i mašinstva, kao i farmaceuti.

Ekonomski tehničari, maturanti gimnazije i profesori razredne nastave najduže se zadržavaju na evidenciji nezaposlenih NSZ Filijale u Užicu.

sajam-zapošljavanj6

Zaključno sa krajem februara 2016. godine na evidenciji  je  4 777 nezaposlenih u gradu Užicu i 501 u opštini Sevojno.