30. jubilarni Skokovi sa starog železničkog mosta u subotu 16.jula

Autor: uzice.rs
15. Jul 2022
30. jubilarni Skokovi sa starog železničkog mosta u subotu 16.jula

Tradiconalni Skokovi sa starog železničkog mosta u Užicu biće održani u subotu 16. jula sa početkom u 15 časova. Prema najavama organizatora okupiće oko 30 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Kako je istakao izvršni direktor JP “Veliki park ” Dinko Žuvela, pored pehara i medalja obezbeđen je i bogat nagradni fond tako da će takmičari za prvi i drugi skok biti nagrađeni sa po 4500 dinara, a nagrade za prvo, drugo i treće mesto iznose 35 000, 30 000 i 25 000 dinara. Oni će biti lekarski pregledani i osigurani, a kao i prethodnih godina biće prisutna spasilačka služba i ronioci koji će brinuti o bezbednosti učesnika.

Tradicionalne skokove organizuje JP ” Veliki park” uz pokroviteljstvo Grada Užica i tehničku podršku Crvenog krsta Užice. Prema rečima Ratka Trmčića člana Gradskog veća očekuje s ei veliki broj Užičana koji će ispratiti manifestaciju, na koju su organizatori ponosni.

Kao i prethodnih godina, predviđene su dve serije skokova sa visine od 16 metara, a u finale će se plasirati 10 najboljih.