Ako se rano prepozna, može se izlečiti

30. April 2019
Ako se rano prepozna, može se izlečiti

Udruženje dermatovenerologa Srbije  je najavilo da će i ove godine, u okviru kampanje Euromelanom, organizovati besplatne preglede gradjana u 24 grada Srbije i u 49 državnih i privatnih zdravstvenih ustanova. 

 

U saradnji sa Inovacionim centrom Elektrotehničkog fakulteta napravljena je veb aplikacija sa upitnikom koji otkriva osobe koji imaju povišen rizik za nastanak raka kože i usmerava ih na zakazivanje besplatnog pregleda 13. maja u jednoj od dermatoloških ustanova širom Srbije.

Od 22. aprila do 3. maja zakazivanje pregleda biće moguće putem veb stranice www.euromelanoma.org/serbia, a od 6. do 8. maja od 8.00 do 20.00 putem besplatne telefonske linije na broj: 0800 222 888. Spisak ustanova koje učestvuju u kampanji Euromelano 2019 možete pronaći OVDE

Kampanja Euromelanom je zvanična medijska kampanja Evropskog udruženja za dermatološku onkologiju i Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju, a sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije.

Usmerena je na podizanje svesti o zaštiti kože od UV zračenja i ranom otkrivanju melanoma i drugih oblika raka kože, a moto ovogodišnje kampanje je „Borba sa rakom kože počinjen u tvojoj glavi“.

Ovogodišnji sponzori kampanje su:  Eucerin Srbija, Roche d.o.o., La Roche Posay, Avene, Mylan, Telekom Srbija i Inovacioni centar Elektrotehničkog fakulteta.