Zbog gripa raspust produžen do 24. februara

iconAktuelno

February 12, 2020

U cilju prevencije širenja gripa u populaciji dece i mladih, a imajući u vidu aktuelne epidemiološke podatke nadležnih organa, tela i službi, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se produži zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji. Raspust će biti produžen do petka 21. februara 2020. godine, a prvi nastavni je ponedeljak 24. februar 2020. godine.

Odluku o produžetku donelo je Ministarstvo prosvete na preporuku Ministarstv zdravlja i Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ koji prati epidemiološku sutuaciju u Srbiji, kako bi se smanjilo širenje virusa gripa.Prema njihovim podacima zimski raspust donekle je prekinuo  širenje virusa gripa u mnogim okruzima u Srbiji.

Prethodno je juče, odlukom pokrajinske vlade u Vojvodini, zbog epidemije gripa, obustavljen rad svih škola i vrtića. Đaci koji škole pohađaju na teritoriji Vojvodine krenuli su u drugo polugodište još sredinom januara, jer im je i raspust počeo ranije nego u ostalom delu Srbije.

Kako je istakao Ministar prosvete Mladen Šarčević časovi propušteni zbog produžetka raspusta biće nadoknađeni, a škole će o tome naknadno biti obaveštene.