Uz pojačane mere ponovo rade vrtić

iconAktuelno

Autor : uzice.rs

May 10, 2020

Od ponedeljka 11. maja, Predškolska ustanova „Užice“ uspostavlja redovan rad objekata za prijem dece u skladu sa iskazanim potrebama porodica zaposlenih roditelja, odnosno drugih zakonskih zastupnika, koji nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja dece. Vrata otvara šest od jedanaest objekata Predškolske ustanove „Užice“, a do sada je prijavljeno 507 dece. Maksimalan broj dece u starijim grupama Predškolske ustanove biće do 15, a u najmlađoj do 9 dece.

Članica Gradskog veća zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić Bogojević navela je da je Grad Užice preduzeo sve mera da se objekti Predškolske ustanove „Užice“ pripreme i dezinfikuju, kao i da se vaspitači koji rade sa decom tesitiraju na virus.

Direktorka Predškolske ustanove „Užice“ Veselinka Jovanović istakla je da su sve mere koje su propisali resorno ministarstvo i Zavod za javno zdravlje Republike Srbije ispoštovane.

„Roditelji se o svim merama koje će morati da poštuju prilikom dovođenje dece mogu detaljno informisati preko naše fejsbuk stranice i sajta Predškolske ustanove. Takođe, roditelje će prilikom dovođenja dece u vrtić, na ulasku u svaki objekat, dočekati osoblje preventivne zdravstvene zaštite koje će kontrolisati temperaturu, uraditi dezinfekciju ruku za roditelje i procedure korišćenja dezo-barijera koje će biti postavljene na ulasku u svaki prostor.“

„Vaspitači dočekuju spremno početak rada Predškolske ustanove, ali postoji strah kako će deca reagovati na vaspitače sa maskama. Ovim putem molimo roditelje da pričaju sa njima i da ih pripreme da će ih u svakom vrtiću čekati njihov vaspitač, da će deca ići u svoj vrtići ili u neki drugi, koji je takođe lep“, rekla je Jovanović.

Roditelji/drugi zakonski zastupnici su u obavezi da pre povratka u Predškolsku ustanovu dostave potvrde da poslove moraju da obavljaju u sedištu ili drugim poslovnim i organizacionim jedinicama poslodavca, sa kontaktom poslodavca. Takođe, roditelji/drugi zakonski zastupnik je u obavezi prilikom povratka deteta u ustanovu da donese potvrdu od lekara pedijatra o zdravstvenom stanju deteta, ne stariju od 7 (sedam) dana.