Asfaltiranje pa promena smerova u ulicama Momčila Tešića i Lipa

Autor: uzice.rs
22. Novembar 2021
Asfaltiranje pa promena smerova u ulicama Momčila Tešića i Lipa

Počeli su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju ulica Lipa i Momčila Tešića. Kada obe ulice budu završene doći će i do promene njihovih smerova. Trenutno se vrši popunjavanje tampona i dizanje rešetki kao i promena dotrajalih vodovodnih mreža, kao i priključci od gasa koji su predviđeni. Vrednost radova ove dve ulice je oko četiri miliona dinara.

Ulica Lipa bi trebalo da se asfaltira ove sedmice i biće puštena u saobraćaja, a do kraja ove ili početkom iduće sedmice, jer ima više radova, pokušaćemo da završimo Ulicu Momčila Tešića”, kaže Vladimir Sinđelić član Gradskog veća za mesne zajednice.

Po njegovim rečima u planu je da se urade oboreni ivičnjaci prilaznim kućama i garažama, izdizanje šahti, menjanje podloga.

Slobodan Šiljković, član Gradskog veća za saobraćaj dodaje da će osim rekonstrukcije doći i do izmene u vidu promene smerova u ove dve ulice

“Studija parkiranja koja je skoro urađena predviđa i promenu smerova a ove dve ulice su ispunile uslove.  Iz Ulice Lipa direktno ćemo ulaziti u kružni tok odakle će se levo ići prema Sevojnu i Beogradu, pravo prema Zlatiboru, desno prema gradu. Ulica Momčila Tešića neće više biti smerom okrenuta na dole u tom delu smo uvek imali problem skretanja jer se išlo desno, gde se prelazilo preko pešačkog prelaza koji je uvek pravio problem, a to je pešački pred dva kružna toka”.

Šiljković dodaje da se pored analize ostalih ulica u gradu radi i na iznalaženju rešenja za nova parking mesta

“Jedna od bitnih tačaka koja će biti na sledećoj Skupštini pred odbornicima jeste prezentovanje javnog privatnog partnerstva i koncesije u vezi izgradnje zidane garaže na mestu Međaja. Time ćemo znatno rešiti problem parkiranja u našem gradu, biće izgrađeno oko 296 mesta čime ćemo nadam se rešiti nagomilana parking vozila u našem gradu”.