Asfaltiranjem se završava kompletna rekonstrukcija Ulice Braće Čolića

30. Oktobar 2021
Asfaltiranjem se završava kompletna rekonstrukcija Ulice Braće Čolića

Asfaltranjem se završava kompletna rekonstrukcija Ulice Braće Čolića u Sevojnu. Pored nove podloge i asfalta u ovoj ulici komletno je rekonstruisana i vodovodna mreža. Posle radova koje je JKP “Vodovod” izvodilo u prethodne dve godine u ovoj ulici meštani mogu biti mirni u narednih nekoliko decenija.

“JKP “Vodovod” je u prethodne dve godine izvodio radove na rekonstrukciji vodovodne linije i zamenjeno je oko 500m2 azbestnih cevi. Pored radova na zameni cevovoda urađeni su kompletno svi kućni priključci i što se tiče vodovodne mreže ova ulica je mirna bar 30 do 40 godina. Radovi su bili nephodni jer je dolazilo do učestalih kvarova, godišnje smo imali po četir do pet kvarova koji su značajno opterećivali i nas kao vodovod, ali i građane. Imali smo velike troškove i u opremi ali i gubitku vode. Ovim radovima smo za jedan dužni niz godina rešili probleme vodosnabdevanja u ovom delu Sevojna”, istakaoje Duško Ljujić direktor užičkog “Vodovoda”.

Po rečima Nikole Maksimovića direktora JP “Užice razvoj” Grad Užice je ove godine za rekonstrukciju i infrastrukturu u Gradskoj opštini Sevojno izdvojio preko 25 miliona dinara.

“Danas se nalazimo u Ulici Braće Čolić gde je izvršena kompletna rekonstrukcija vodovodne linije vredna oko 11 miliona dinara, dok je za asfaltiranje opredeljeno 4 miliona. JKP “Niskogradnja” je izvršila kompletno sve pripreme podloge, iskope i prilaze kućama u samoj ulici i očekujemo u narednih 7 dana da kompletno završimo ulicu i asfaltiranje u punom profilu. 10 miliona dibara izdvojeno je ove godine za udruživanje sredstava sa meštanima i završeni su tenderi za izgradnju putnih pravaca na osnovu odluka Gradske opštine Sevojno. U dogovoru sa JKP “Niskogradnja” ovih dana kreće se u pripremu 11 putnih pravaca dužine od 70 do 150m2 i očekujemo da sve putne pravce završimo do kraja godine”.

Snežana Milutinović direktorka JKP “Niskogradnja” ističe da ovo preduzeće i dalje radi punim kapacitetima i da će tako biti sve do nekih većih padavina.

“Ujedno se pripremamo i za zimsku sezonu , pokušaćemo ako vremenskim uslovi dozvole, da završimo započete radove naročito u gradskom jezgru, naravno i u seoskim mesnim zajednicama”.

Ivan Marić predsednik Gradske opštine Sevojno zahvalio se građanima na strpljenju.

“Na kraju ćemo biti svi zadovoljni jer smo rešili problem vodovoda i asfaltiranja. Nastavićemo dalje sa radovima po ugovorima o udruživanju za koje su građani izdvojili novac u maju mesecu. Imamo i dva putna pravca koji se rade direktnim investicijama grada koji su trenutno u pripremi, Aksentijevića i Karadžića luka, odnosno spajanje sa glavnim putevima”.

Kako ističe Vladimir Sinđelić član Gradskog veća za mesne zajednice, ekipe JKP “Niskogradnja” se trenutno nalaze i u MZ Nikojevići, Gostinica, Stapari i Krčagovo. Po njegovim rečima ostaće par mesnih zajednica koje neće biti završene u ovoj godini, ali će ti poslovi biti prvi na proleće čim to dozvole vremenski uslovi.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs.