Besplatna stručna obuka iz oblasti ugostiteljstva

Autor: drina.info
11. Mart 2019
Besplatna stručna obuka iz oblasti ugostiteljstva

U hotelu Grand Tornik na Zlatiboru, u periodu od 26. marta 2019. do 20. aprila 2019. organizuje se besplatna obuka za nezaposlena lica iz Zlatiborskog okruga u profilima kuvar, konobar i sobarica. Obuka ima za cilj da nezaposlenim licima poveća šanse za zapošljavanje kroz prenos savremenih znanja i veština. Po završetku obuke, polaznici dobijaju Uverenje o stečenim kompetencijama koje je akreditovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Obuku sprovodi Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES iz Beograda po akreditovanim programima obrazovanja odraslih kao javno priznati organizator aktivnosti obrazovanja odraslih. Na obuku se mogu prijaviti nezaposlena lica iz Zlatiborskog okruga na e-poštu: imhos.hores@gmail-com i office@hores.rs. Prijave se mogu izvršiti najkasnije do 23. marta.

Teorijsku i praktičnu obuku sprovode vrhunski predavači u stvarnim radnim uslovima u eminentnim ugostiteljskim objektima. Obuka je besplatna zahvaljujući podršci koju pruža projekat Podsticanje zapošljavanja mladih u okviru Nemačko-Srpske razvojne saradnje – GIZ. Uspešno završeni polaznici dobjaju uverenje o stečenim kompetencijama akreditovano od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije. Za polaznike koji završe obuku postoji i mogućnost zaposlenja u oblastima iz kojih se vrši obuka.

Uslovi za kandidate su sledeći: moraju biti nezaposleni, starost kandidata treba da bude od 18–35 godina i treba da žive na teritoriji Zlatiborskog okruga.

Projekat Podsticanje zapošljavanja mladih sprovodi se u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje, pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) SR Nemačke u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije. Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.