Besplatno online psihološko savetovanje za parove i pojedince sa problemima neplodnosti

Autor: sansazaroditeljstvo.org.rs
13. Oktobar 2020
Besplatno online psihološko savetovanje za parove i pojedince sa problemima neplodnosti

Centar za vantelesnu oplodnju koji je oformljen od strane Ministarstva zdravlja i “Nije svejedno” fondacije kompanije Nektar, a u saradnji sa Udruženjem Šansa za roditeljstvo i Centrom za mentalno zdravlje ponovo počinje sa pružanjem psihološke podrške parovima i pojedincima u borbi za potomstvo i to online, putem Skypa.

Za neplodnost kažu da nije bolest, ali boli. Iako ne izaziva fizičku bol, neplodnost utiče na mentalno zdravlje, međuljudske odnose, često ostavlja posledice po brak i odnos između partnera, a dešava se da parovi odustaju od borbe jer ne mogu da izdrže psihološki pritisak.

Parovi i pojedinci se često osećaju usamljeno i izolovano. Željni su da sa nekim porazgovaraju o problemima koji ih muče. Najbolje je da to bude stručna osoba koja im može pomoći – psiholog, psihijatar ili bračni terapeut. I upravo su to stručnjaci koji će sa vama raditi ukoliko se prijavite.

U okviru Centra za vantelesnu oplodnju parovima i pojedincima je omogućena besplatna psihološka podrška u saradnji sa Centrom za mentalno zdravlje, navodi se na portalu Udruženja Šansa za roditeljstvo.

Razgovori sa psiholozima i psihijatrima organizuju se utorkom i četvrtkom od 12 do 18 časova. Prvi termin za zakazivanje je 13.oktobar 2020.godine.

Iz Udruženja ističu da je potrebno da se zainteresovani  prijave na vreme jer je broj termina ograničen. Ova besplatna savetovanja organizuju se za sve zainteresovane parove i pojedince iz Srbije. Neophodno je samo da imate internet konekciju i Skype

Zakažite svoj termin na besplatan nacionalni info broj 0800 333 030 ili na imejl vantelesnaoplodnja@centarvto.rs

Stručnjaci iz oblasti lečenja steriliteta, kao i mnogobrojna istraživanja, pokazali su da je uloga psihologa jako važna u lečenju neplodnosti. Suočavanje sa neplodnošću jedno je od najstresnijih iskustava sa kojima se parovi susreću, svejedno da li prolazite kroz proces vantelesne oplodnje ponovo, ili se sa ovom procedurom susrećete prvi put. Važno je da budete pripremljeni za sledeći korak.

Odluka da se potraži stručna pomoć psihologa nije laka, ali ne treba da se posmatra kao znak slabosti zato pozovite što pre i zakažite potpuno besplatno vaš termin, pozivaju iz Udruženja Šansa za roditeljstvo.

 

Tekst je nastao u okviru projekta „Ulaganje u decu- višestruka lična i društvena investicija“ koji je sufinansiran budžetskim sredstvima.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Užica.