Bus turneja “Gitara za sve”

16. Jun 2016
Bus turneja “Gitara za sve”

Guitar art festival sa projektom „Gitara za sve“ podrazumeva bus turneju kreativnog kursa gitare koja se organizuje od 05. do 23. juna u 19 gradova Srbije. Po prvi put u našem gradu kreativni kurs gitare biće održan u nedelju, 19. juna na Gradskom trgu.

Muzička škola Vojislav Lale Stefanović u projektu Kreativni kurs gitar je tri godine, a do sada je besplatnu obuku prošlo više od 70 učenika i roditelja. Polaznici odmah počinju da sviraju akorde, jer im kreativni kurs to dozvoljava, ističe Nebojša Đuričić, direktor Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“.

Projekat je osmišljen kao autobus-otvorena učionica koji obilazi gradove Srbije a svi koji izraze želju moći će u pokretnom autobusu i da sviraju gitaru.

Kreativni kurs gitare omogućiće svim užičanima, bez obzira na starosnu dob, da prvenstveno uživaju u kulturnom programu. Drugi cilj je edukacija naših sugrađana jer je gitara među najpopularnijim instrumentima na svetu, kaže gradska većnica za obrazovanje, Jelena Vasović, očekujući da će veliki broj dece posetiti ovu manifestaciju ali se i kasnije odlučiti da upišu muzičku školu u našem gradu.

Program u nedelju počinje od 14 i trajaće do 22 časa. Od 18 je planirana radionica za decu, u 19 će biti održan koncert kreativnog kursa gitare i osnovne škole dok će u 20 časova nastupiti bend koji prati celu bus turneju.

Projekat „Gitara za sve“ čiji pokrovitelj je ambasada SAD uvršten je u ovogodišnje obeležavanje kulturnog leta u Užicu. Lokalni partneri na projektu su Muzička škola „Vojislav Lale Stefanović“ i grad Užice.