Carvin Jones na “In Wires”

15. Jun 2016
Carvin Jones na “In Wires”

15. po redu, međunarodni festival “In Wires”, okupiće američke i domaće bluz i rok muzičare i bendove koji će se publici iz Užica, regiona a i šire predstaviti u GKC-u 17. i 18. juna. Za poznavaoce bluza vest je da dolazi gitarista Kervin Džons iz Arizone. Njega je časopis “Guitar magazine” izabrao u grupu među 50 najboljih gitarista sveta.

Organizatori su ponosni što je festival preležao sve dečje bolesti i već prerasta u odraslog čoveka. Miloš Milojević, izvršni producent festivala, naglašava da je dosta bluz festivala ugašeno, ističući da ovaj od samog osnivanja podržava i grad, povremeno i nadležno ministrstvo, a poslednjih šest godina i Američka ambasada u Beogradu.

Na sceni GKC-a do sada su nastupali Greg Rajt,Big Brother holding company, Džeferson Star Šip, Džejk Voker i drugi. Drugog dana ovogodišnjeg festivala nastupiće Kervin Džons bend iz Feniksa u Arizoni koji će sa svojim bendom započeti evropsku turneju koja se nakon Užica seli u Španiju, najavio je Milojević.

Mladi užički bend Rocket House otvoriće festival u petak u 20 sati. Nakon njih na sceni će nastupiti grupa The Gamblers iz Sremske Mitrovice. Na kraju prve večeri predstaviće se Kepa iz Smaka sa svojim bendom Free Spirits iz Kragujevca.

Program planiran za subotu počinje u podne farbanjem klupa u parku kod GKC-a. Slede predstavljanja knjiga i muzičkih izdanja i berza muzičkih instrumenata i opreme. U 19 sati nastupiće požeški bend Deja VooDoo, a zatim Carvin Jones Band iz Arizone, i Dead Monday’s iz Crepaje.

 

Treba istaći da je Festival „In Wires“ poprimio regionalni karakter, jer ga osim nekolicine užičana posećuju ljubitelji bluza i roka iz Beograda, Sarajeva, Čačka, Šapca, Rijeke, Banja Luke. Cena karte za oba festivalska dana je 500, a za jedan pojedinačno 300 dinara.