“Čvrge” u subotu u GKC-u

26. Decembar 2019
“Čvrge” u subotu u GKC-u

Požarevački šaljivi ska/punk bend „Čvrge“ nastupom u Gradskom kulturnom centru predstaviće svoj novi album “Ska Vulgarismo” , singl “Svakidašnja žurka u mom gradu” i novi singl koji izlazi početkom 2020. godine, pod nazivom “Bazuka zvuka”. Koncert je na programu u subotu 28.decembra sa početkom od 21 čas u klubu GKC-a. Ulaznice za ovaj koncert možete nabaviti u pretprodaji po ceni od 200 dinara, dok će na dan koncerta one koštati 300 donara. Lokalna podrška na koncertu biće im sastav Volt PoP.

O bendu:

Osnivači benda (Danijel Panić i Miodrag Milovanović) želeli su da svoju svirku baziraju na čvršćem zvuku gitara, melodičnim deonicama truba i veselom ska ritmu, uz šaljive tekstove koji obrađuju današnju problematiku koja pritiska kako pojedinca, tako i celo društvo.
„ČVRGE“ tokom 2012. godine intenzivno rade na isključivo autorskim pesmama i kao plod svog rada u leto 2013. godine snimaju svoj studijski prvenac pod nazivom „Ska Vulgarismo“. Album je naišao na dobar prijem kod publike i medija, te „ČVRGE“ postaju predmet interesovanja mnogih časopisa, portala i fanzina, kako u Srbiji, tako i u regionu. Svoje fanove krajem 2013. godine obradovali su i spotom za pesmu „Viagra“ koji beleži zaista dobre kritike.
Momci iz ovog sastava mogu biti ponosni iz razloga što je njihov prvenac od velikog broja štampanih i elektronskih medija ubrajan u najbolja debi ostvarenja u 2013. godini, a takođe je ušao i u izbor TOP 5 albuma na takmičenju koje je organizovao Radio Beograd 202.
Tokom 2014. godine „ČVRGE“ otpočinju rad na novim pesmama prezentujući ih uz repertoar sa albuma „Ska Vulgarismo“ na nastupima po klubovima i festivalima širom zemlje. Bend nastupa i na 48. Zaječarskoj gitarijadi u revijalnom delu programa i biva dobro prihvaćen od strane publike. U zimu 2014. godine „ČVRGE“ ulaze u studio „Road“, kod čuvenog Dragana Alimpijevića Pika, te otpočinje snimanje pesama za novi single benda pod nazivom „Svakidašnja žurka u mom gradu“.
Singl je ugledao svetlost dana u aprilu 2015. godine, a publici je prezentovan i spot za pesmu „Moj grad“ koja se na njemu našla. Ovo izdanje je bendu obezbedilo i prvi nastup van granica Srbije.
„ČVRGE“ su nastupile na XIII Rastok Fest-u u Bosni i Hercegovini krajem avgusta 2015. godine.Bend aktivno nastupa po klubovima širom Srbije prezentujući snimljeni materijal i otpočinje rad na novim pesmama, te su „ČVRGE“ početkom 2016. godine svoje fanove obradovale video singlom za pesmu „Manifest (Money Fest). Nakon par nastupa po izlasku singla bend odlazi na kraću pauzu zbog povreda pojedinih članova.
Tokom narednih godina bend aktivno radi na novim pesmama i uzima učešće na „Demofestu“ u Banja Luci, prvoj „Punk paradi“ u Požegi, „Velikogradištanskoj gitarijadi“ i drugim sličnim manifestacijama.