“Doba obnove” u Reflektoru

12. Maj 2021
“Doba obnove” u Reflektoru

U petak 14. maja u 19 časova u galeriji Reflektor biće otvorena tradicionalna izložba ‘Doba obnove’, na kojoj se petu godinu za redom predstavljaju mladi stvaraoci iz Užica i okoline. Osim članova UVUU-a ove godine biće izloženi i radovi: Darije Dragojlović, Aleksandra Rakezića. Ane Vrtačnik, Jovana Vorotovića i Maše Pjanić.

Od kada je napušten prostor stare kasarne obnovljen i pretvoren u dinamični kulturni centar za istraživanje, produkciju i prezentaciju umetnika mlađe generacije , ovaj simbolični naziv postaje sinonim za napore i želju umetnika da ostanu u Užicu i daju svoj doprinos kulturnoj ponudi grada. Doba obnove tako postaje tradicionalni presek dešavanja na lokalnoj sceni, promocija najnovijih dela ostvarenih umenika ali i autora koji se po prvi put predstavljaju svojim sugrađanima. Ona je utoliko značajnija ako se uzme u obzir činjenica da je galerija Reflektor uspela da se nametne ne samo u lokalnim okvirima, ne čak ni u granicama Srbije, već da postane predmet interesovanja uglednih umetnika, teoretičara i kustosa iz regiona, kao najznačajnija galerija posvećena promociji savremene umetničke produkcije na teritoriji zapadne Srbije.

Na izložbi svoje radove će prikazati: Ana Pavić, Filip Baralić, Dragan Vićentić, Jelena Prljević, Aleksandar Dimitrijević, Dejan Klement, Ana Marković, Ana Lazić, Aleksandra Kostić, Srećko Radivojčević, Pavle Jovović, Miloš Vučićević, Slavko Luković, Jelena Petrović Luković, Miloš Milićević, Aleksej Sivčević, Sanja Cvetić.

Gosti izložbe: Aleksandar Rakizić (projekat saradnje sa Vojnom akademijom), Ana Vrtačnik i Darija Dragojlović

Izložba koja će biti otvorena do 5. juna uz poštovanje svih epidemioloških mera se može posetiti na zakazivanje na e mail adresu galleryreflektor@gmail.com svakim radnim danom od 15 do 20 časova.