Dogradnja “Maslačka”

14. Septembar 2020
Dogradnja “Maslačka”

U vrtiću “Maslačak” u Sevojnu u narednih 60 dana radiće se na proširenju kapaciteta za smeštaj oko 30 mališana koji su na listi čekanja. Za dogradnju prostora od 100 kvadrata Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku opredelilo je oko devet miliona dinara, dok je učešće Grada 3,6 miliona dinara.

Dogradnjom ovog prostora rešava se problem smeštajnog kapaciteta dece iz Sevojno, kojih je trenutno u ovoj ustanovi 290. Prošle godine je dograđena  jedna soba i tada su primljena sva deca koja su se nalazila na listi čekanju. U međuvremenu javila se potreba za smeštajem 22 dece koliko je na čekanju zbog čega je konkurisano u nadležnom ministarstvu, istakla je Veselinka Jovanović, direktorka Predškolske ustanove Užice.

Predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić, veruje da će za 2,5 godine ponovo morati da se radi još jedna soba. Mislim da je zadovoljstvo svih građana Sevojna da nas bude što više, rekao je Marić.

Gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radivojević je navela da su zajedno Grad i Predškolska ustanova uradili projekat dogradnje vrtića sa kojim su konkurisali kod Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, dodajući da je ministarstvo  opredelilo oko 19 miliona dinara za projekte u Užicu.

Ona je obrazložila da je oko devet miliona dinara izdvojeno za dogradnju radne sobe u vrtiću u Sevojnu, a da je iz lokalnog budžeta dodato 3,6 miliona dinara. Ostatak sredstva ministarstvo je opredelilo za nabavku dva automobila za Dom zdravlja i za nabavku jednog ultrazvučnog aparata.

Gradonačelnica je najavila da će tokom naredne godine biće dograđene dve radne sobe u vrtiću “Neven” kod stadiona otkrivajući da je u planu iznalaženje lokacije u širem gradskom jezgru za izgradnju novog objekta vrtića, jer je u gradskim objektima na listi čekanja nakon poslednjeg upisnog roka ostalo više od 170 mališana.

Inače, Predškolska ustanova Užice trenutno raspolaže sa 11 objekata od kojih se osam nalazi u užem gradskom jezgu, po jedan objekat je na teritoriji Krčagova, Bele zemlje i gradske opštine Sevojno.

Podsećamo, u oktobru 2017. godine sa radom je počeo vrtić na Pori, a u oktobru prošle godine i objekat na Beloj zemlji.