Dovoljno slobodnih budžetskih i samofinansirajućih mesta na VŠSS

29. Avgust 2018
Dovoljno slobodnih budžetskih i samofinansirajućih mesta na VŠSS

Još danas i sutra, 30. i 31. avgusta zainteresovani za studiranje na nekom od devet studijskih programa na Visokoj školi strukovnih studija u Užicu mogu da podnesu dokumenta za septembarski upisni rok na osnovne strukovne studije.  Za studije na budžetu ostalo je još 97 mesta, dok je za samofinansiranje slobodno 178. Sva budžetska popunjena su jedino na studijskom program zdravstvena nega, koji se od nastupaljuće akademske godine izučava i u Užicu. Najviše slobodnih mesta  za budžet ima na odsecima tehnološko inženjerstvo i mašinstvo.

VPTS-700x370

 

Kandidati koji su polagali srodni prijemni ispit na drugoj visokoškolskoj ustanovi, mogu se upisati na Visoku školu strukovnih studija Užice uz pisani zahtev i potvrdu o polaganju prijemnog ispita sa brojem osvojenih bodova, naglašavaju iz ove visoko-školske ustanove.

Inače, za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih studija mogu konkurisati svi sa završenim trećim ili četvrtim stepenom srednjeg stručnog obrazovanja.

Potrebna dokumenta su prijavni list (dobija se u Školi), NEOVERENE fotokopije svedočanstava svih razreda srednje škole, diploma o položenom završnom odnosno maturskom ispitu i izvod iz matične knjige rođenih, ORIGINALNA DOKUMENTA iz prethodnog stava NA UVID (VRAĆAJU SE).

Uplatu na iznos od 5 000  dinara na tekući račun Škole: 840-1147666-48, svrha uplate: Polaganje prijemnog ispita, moguće je obaviti i u samoj školi.

Prijavljivanje kandidata je do 31. avgusta 2018. godine od 8 do 15 časova, dok će se poslednja dva dana (30. i 31. avgusta) prijavljivati kandidati koji su položili diferencijalni ispit za upis na samofinansiranje na program zdravstvena nega.

Treba istaći da je školarina za studente koji plaćaju studije za sve studijske programe osim za zdravstvenu negu iznosi 60 000 dinara i može se platiti u ratama i to: prva rata prilikom upisa u iznosu od 8 000 dinara + 8 jednakih mesečnih rata u iznosu od 6 500 din, (ostale mesečne rate počev od 01. novembra 2018. godine).

Uplata se može izvršiti uplatnicama u pošti ili banci odnosno čekovima ili putem administrativne zabrane.

Školarina za studente koji plaćaju studije na studijskom programu zdravstvena nega iznosi 84 000 dinara i može se platiti u ratama i to: prva rata prilikom upisa u iznosu od 7.000,00 dinara + 11 jednakih mesečnih rata u iznosu od 7 000  din, (ostale mesečne rate počev od 1. novembra 2018. godine). Uplata se može izvršiti uplatnicama u pošti ili banci odnosno čekovima ili putem administrativne zabrane.

PRIJEMNI ISPIT za sve studijske programe polagaće se 4. septembra 2018. u 11 časova, dok je objavljivanje privremene rang liste za sve studijske programe 5. septembra 2018. u 10 časova, a istog dana do 15 časova moguće je uložiti prigovor na rang listu za sve studijske programe.

Objavljivanje konačne rang liste za sve studijske programe biće 6. septembra 2018. u 14 časova, a upis primljenih kandidata na budžet predviđen je za 10. Septembar, dok se budući samofinansirajući student upisuju dan kasnije, 11. septembra 2018. godine.

Isti termini važe i za upis na Specijalističke studije čija cena je 72 000 dinara (mogućnost plaćanja na devet rata) na studijskim programima mašinstvo (moduli proizvodno mašinstvo i termotehnika), građevinsko inženjerstvo (opšti smer), inženjerstvo zaštite na radu i zaštite životne sredine, informacione tehnologije, menadžment, turizam (moduli menadžment turističke destinacije i ekoturizam) i računovodstvo i revizija).

Na Master strukovne studije na program bezbednost i zdravlje na radu ima mesta za samofinansirajućeg studenta čija školarina iznosi 84 000 dinara (plaćanja na 12 rata).