Ekipe KJP “Zlatibor” na terenu

01. Februar 2022
Ekipe KJP “Zlatibor” na terenu

Intenzivne padavine dovele su do stvaranja novih 20-ak centimetara snežnog pokrivača na području Čajetine i Zlatibora, zbog čega su ekipe zimske službe KJP „Zlatibor“ na terenu i rade na raščišćavanju puteva i ulica u naseljenim mestima. Mehanizacija je blagovremeno upućena i ka zlatiborskim selima, a jak vetar na pojedinim deonicama puta stvarao je nanose, i to na potezu Zlatibor-Rudine-Alin potok, Đurovića groblje-Stublo i u delu naselja Vlaovine na Zlatiboru.

Prema informaciji sa terena od poslovođe Zimske službe Vladimira Lekića, svi putni pravci su prohodni, a ekipe će biti angažovane sve dok to vremenski uslovi budu zahtevali, odnosno dok traju padavine.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, saopšteno je iz Puteva Srbije. Na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka moguća je i pojava magle.Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Naslovna fotografija—www.zlatiborpress.rs