Ekipe “Niskogradnje”saniraju prekope i udarne gradske rupe

Autor: uzice.rs
16. Maj 2021
Ekipe “Niskogradnje”saniraju prekope i udarne gradske rupe

Mehanizacija i ljudstvo JKP “Niskogradnja” u prethodnim danima bili su maksimalno angažovani na gradskim ulicama, gde se prvenstveno radilo na krpljenju udranih rupa i sanaciji oštećenja nastalih tokom zime. Završeno je asfaltiranje Hercegovačke ulice, koja je presvučena u punom profilu, a po rečima Vladimira Sinđelića člana Gradskog veća za mesne zajednice radi se i na ostalim lokacijama u gradu.

“Trenutno se rade dva manja putna pravca u MZ Rosulje i u MZ Turica. Završeni su prošle sedmice planirani radovi u MZ Krčagovo, dok je u Gradskoj opštini Sevojno ostalo da se uradi pešačka staza i plato ispred školske hale. Planiramo sledeće sedmice da angažujemo još dve ekipe, tako da ćemo sa četiri ekipe svakodnevno raditi po mesnim zajednicama, po planu i udruženim sredstvima sa građanima”.

Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj” dodaje da su prethodnih dana radovi izvođeni u Krcunovoj ulici, delu Ratarske, Njegoševoj i Beogradskoj ulici koja je rađena nakon prolaska gasa.

“U prethodnik 15 dana na oko 4 000m2 urađena je sanacija prekopa, posle izgradnje gasovoda, vodovoda ili drugih instalacija. U narednom periodu u samom gradu se očekuje izgradnja kišne kanalizacije i rekonstrukcija Ulice Dimitrija Tucovića, od Narodnog muzeja do Dovarja. Izvršena je kompletna priprema za taj projekat, pa očekujemo da će radovi krenuti do kraja meseca ili početkom juna.”

Upravo veliki broj udarnih rupa i oštećenja nastalih posle zimskog perioda uslovio je malo kašnjenje na realizaciji ovogodišnjih ugovora, ali će po rečima nadležnih u narednom periodu ekipe biti maksimalno angažovane kako bi se tokom ove građevinske sezone sve što je dogovoreno i uradilo.