Informativno- afirmativna mreža u Sjenici

01. Oktobar 2017
Informativno- afirmativna mreža u Sjenici

Sjenica je zvanično najveća opština Zlatiborskog upravnog okruga, a svrstava se i među najveće na teritoriji čitave Srbije. Meštani ove opštine svoja prava ostvaruju i u drugim regionima, jer deo službi pripada Užicu, neke Novom Pazaru i Kraljevu, a određene čak i Kragujevcu.

U opštini Sjenica funkcioniše Savet za socijalnu zaštitu, postoje opštinske odluke iz ove oblasti koje se primenjuju, a odnose se na isplatu jednokratne novčane pomoći, nabavku školskog pribora, ogreva i osnovnih životnih namirnica i pomoć za lečenje članova porodice.

Boraveći u Sjenici u potrazi za temama iz domena socijalne politike nezaobilazna stanica  je dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju. Ova usluga deo je aktivnosti koje sprovodi “Povetarac” i koju od starta projektno finansira nadležno ministarstvo. Osim deci i mladima ova usluga je od izuzetnog značaja i roditeljima koji su radioničari.

Pristup javnim službama, školama i pojedinim preduzećima u Sjenici omogućen je postavljanjem rampi, rekao je za Informativno- afirmativnu mrežu Zlatiborskog okruga Novak Dujmić, direktor Centra za socijalni rad u Sjenici.

Pre tri godine i u ovoj opštini su započete projektne aktivnosti usmerene na populaciju starih lica, koje se sprovode preko Udruženja “Povetarac” čiji aktivisti trenutno pripremaju dokumentaciju za licenciranje usluge.

Septembarsko izdanje emisije Informativno- afirmativna mreža možete pogledati OVDE.