Izložba slika i skulptura “Tri priče” u galeriji Kulturnog centra Zlatibor

15. Maj 2021
Izložba slika i skulptura “Tri priče” u galeriji Kulturnog centra Zlatibor

Na izložbi koja je otvorena uz epidemiološke mere predostrožnosti posetiocima se u ime Galerije obratila Andrijana Andrijašević kao i učesnici izložbe, koji su posetiocima približili sam koncept svog izlagačkog programa. Izloženi su radovi troje diplomiranih akademskih umetnika: Dražena Milića iz Trebinja, Jelene Tijanić Savić iz Užica i Marije Stanojlović iz Pančeva.


Prva dva autora ovom prilikom svoj rad i talenat prikazuju kroz slike a treća autorka kroz skulptorski medijum. Draženove slike su ekspresivni pejzaži hercegovačkog podneblja snažne energije i masivnih poteza četke. Jelenine slike su romantičnog karaktera, jarkih boja i poletne atmosfere.

Treći segment , balans između slika, čine izložene skulpture o čijem koceptu sama autorka kaže da je “izraz trodimenzionalnosti, kroz skulpturno sagledavanje sveta,” kao i “proučavanje kompozicije u kojoj dve ili više skulptura komuniciraju u međusobnoj priči.”

Govereći na otvaranju, umetnici su se posebno zahvalili Opštini Čajetina, kao i zaposlenima u Turističkoj organizaciji “Zlatibor” i Galeriji Kulturnog centra sa kojima su ostvarili dobru komunikaciju tokom pripreme izložbe. Istakli su i dobre izlagačke uslove, ocenjujući aleriju na Zlatiboru kao jednu od najmodernijih galerija u Srbiji.

Izložba pejzaža i figuralnih motiva biće otvorena za posetioce do 11. juna 2021. godine, svakog radnog dana od 10 do 17 časova.