Kako sačuvati lice od starenja i produžiti svoju prirodnu lepotu?

Autor: Marija Bošković Doktor medicine/doktok.rs
02. April 2023
Kako sačuvati lice od starenja i produžiti svoju prirodnu lepotu?

Starenje počinje u dvadesetim godinama, pojavljuju se fine linije, vremenom postaju primetne i bore, sledi gubitak volumena i gubitak elastičnosti. Najprirodniji način kako da sačuvate svoje lice od starenja i produžite svoju lepotu su laserski tretmani i dobra kućna nega.

Kombinacijom pravih tretmana – retinolomhijaluronskom kiselinom (filerima) i laserima, možemo da sačuvamo i produžimo ono što već imamo u sebi i na prirodan način produžimo našu lepotu.

Pacijenti su sve više svesni da blagim estetskim korekcijama i odgovarajućom kozmetikom mogu da sačuvaju mladalački izgled. Zato im je izbor za kućnu negu najčešće retinol. A kada dođu u ordinaciju estetske medicine vrlo rado prihvataju lasere i filere.

Retinol je važan kada pričamo o strukturi same kože kod mlađih i starijih žena. On stimuliše proizvodnju kolagena i obnavlja ćelije kože kako bi koža izgledala zategnuto i ujednačeno.

Kod mlađih devojaka koje muče muku sa aknama, retinol može da bude spas, uz kombinaciju određenih laserskih tretmana koje izvode doktori.

Sa druge strane, hijaluronska kiselina povećava hidrataciju u koži, što može održati vašu kožu svežijom i zategnutijom.A kolagen u našem dermisu formira strukturu kože. Prirodna hijaluronska kiselina je vezana za kolagen sa jedne strane, a povezuje se sa molekulima vode sa druge, dajući koži njenu punoću.

Hijaluronsku kiselinu, odnosno hijaluronske filere u estetskoj medicini najviše koristimo za nadoknadu volumena u licu. U ordinaciji dr Marije Bošković pre injektovanja filera pravimo specijalne protokole za naše pacijente koji uključuju delovanje na dublje slojeve kože laserskim tretmanima.

Pored estetskih korekcija i laser tretmana, neophodno je da koristite i odgovarajuću kozmetiku koja svakako uključuje i retinol i hijaluronsku kiselinu u obliku raznih seruma i krema.

A šta tačno odgovara vašoj koži proverite sa svojim izabranim lekarom.

Ukoliko vam je potrebna konsultacija na ovu ili neku drugu temu putem DokTok platforme, odaberite lekara i zakažite svoju konsultaciju putem linka.

Naslovna fotografija preuzeta sa www.doktok.rs