Karavan umetnosti stigao na Zlatibor

24. Jun 2019
Karavan umetnosti stigao na Zlatibor

Na Kraljevom trgu na Zlatiboru, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibora,otvorenajeizložba fotografija„Umetnički karavan“koja prikazujeprvih deset godina u životu Ariljske letnje muzičke manifestacije. Autori fotografija su domaćiumetnicikoji sudali poseban osvrt na ono što se dešavalo proteklih devet leta u Arilju, kako bi na simboličan način istakli značaj predstojećeg desetog ARLEMM-a. 


ARLEMM 2019 biće otvoren u Arilju 20.jula, a među brojnim kvalitetnim ivođačima, izdvaja se Stefan Milenković, koji će pored nastave mladim talentima, održati i motivaciono predavanje „Živi život u svom ritmu“, kao i koncert uz kamerni orkestar Muzikon u prelepom ambijentu ostrva Uski Vir, na obalama Rzava – najčistije reke u Srbiji. Pored Milenkovića, još jedan orkestar – svetski a ujedno naš – Barselona Balkan Džipsi orkestra, ulepšaće atmosferu festivala i pospešiti magičnu bajku koja krasi Arilje tokom 16 dana trajanja manifestacije.  I ove godine, dešavanja će biti prenođena uživo na interenetu, putem Telenor mreže.


Edukativi i koncertni programi manifestacije ARLEMM održavaju se u Arilju od 20. jula do 4. avgusta 2019. i čine ga tri celine:

„ARLEMM Umetnički karavan” – izložba fotografija koja je osmišljena sa željom da se kvalitetne umetničke vrednosti promovišu širom zemlje. Karavan je krenuo na svoj put kroz Srbiju iz Beograda, prolazi kroz Novi Sad, Čačak, Užice, Zlatibor, Požegu, Ivanjicu – i stiže u Arilje na dan otvaranja manifestacije ARLEMM 2019, a u avgustu posećuje Valjevo i Kosjerić.

ARLEMM manifestacija i ARLEMM art festival (20. jula – 4. avgusta) je jedinstven doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastupi Stefana Milenkovića, Barselona balkan džipsi orkestra, orkestra MUZIKON, orkestra Metamorfozis, Del arno benda i mnogih drugih.

Centralno mesto ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.

ARLEMM 2019 realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja,u saradnji sa Opštinomi Bibliotekom Arilje, Sokojem, kompanijama Extreme intimo i Telenor.