Koncert Artan Lili u GKC-u

04. April 2022
Koncert Artan Lili u GKC-u

Artan Lili, noise pop bend iz Beograda, nakon par godina pauze ponovo će nastupiti u Užicu. Prvih 100 ulaznica za njihov koncert koji će biti održan u klubu GKC-a, nalaze se u prodaji po ceni od 800 dinara. Nakon toga, ulaznice će biti u prodaji po ceni od 1000 dinara. Koncert je na programu u petak 8.aprila sa početkom od 21 čas.

Inače, bend Artan Lili smatraju predstavnicima nove srpske scene. Bend postoji od 2013. godine. Nakon izvesnih personalnih promena ova nosie pop četvorka iz Beograda se ustalila u svojoj prepoznatljivoj postavi: Bojan Slačala (bas-gitara i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj), Ivan Skopulovič (gitara). Bend je počeo kao eksperimentalni trio, a prvi singl su izbacili za pesmu Džoni. Prvi album, naslovljen imenom grupe objavljivan je sukcesivno, singl po singl, i u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom, jer niko pre njih to nije uradio.

Ono što je, pored prepoznatljivog zvuka, karakteristično za grupu je i vizuelni identitet (prepoznatljivi logotip grupe i video spotovi). Naime, za šest od dvanaest pesama sa prvog albuma snimljeni su video spotovi. Zanimljivo je istaći i da je njihov singl Ako stanemo tu debitovao na prvom mestu Diskomera Studija B, što je prethodno pošlo za rukom samo numerama grupa Bijelo dugmeEkatarina Velika i Kal.

Do sad su izbacili 3 studijska albuma – Artan Lili (2015.), New deal (2018.), III (2019.).

Fotografija—Gradski kulturni centar Užice